24 februari 2010

ポテトサラダ Potatissallad


Potatissallad låter inte japanskt men man kan säga att det är en husmanskost i Japan. Till potatissallad används oftast majonäs, gurka, gullök, morot och mandarin eller äpple.

3 kommentarer:

EnKoppZen sa...

Hej. Det här vet jag inte förut och är intressant.

Är maträtten och ingridiensen majonäs original som japansk eller europeiskt inspirerat eller lånat?

Tack på förhand, det bidrar mycket till mitt lärande om japanska kultur.
/Celina

Japanskmat sa...

Hej Celina,

Enligt Kewpie som tillverkar japansk majonäs, började majonäsen säljas redan 1925 i Japan. http://www.kewpie.co.jp/english/corporate_information/index03.html

Majonäs används faktiskt i många maträtt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise

EnKoppZen sa...

...vad roligt att veta allt det här. Vem vet, kan japansk majonäs traditionen går ännu längre tillbaka, när jag läste dina länkar vidare.

http://enkoppzen.blogspot.com/2010/02/all-because-of-japanese-mayonnaise.html

vad stimulerande blog du har!

/Celina