Potatissallad låter inte japanskt men man kan säga att det är en husmanskost i Japan. Till potatissallad används oftast majonäs, gurka, gullök, morot och mandarin eller äpple.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Japansk mat som är mindre känd i Sverige
3 kommentarer:
Hej. Det här vet jag inte förut och är intressant.
Är maträtten och ingridiensen majonäs original som japansk eller europeiskt inspirerat eller lånat?
Tack på förhand, det bidrar mycket till mitt lärande om japanska kultur.
/Celina
Hej Celina,
Enligt Kewpie som tillverkar japansk majonäs, började majonäsen säljas redan 1925 i Japan. http://www.kewpie.co.jp/english/corporate_information/index03.html
Majonäs används faktiskt i många maträtt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mayonnaise
...vad roligt att veta allt det här. Vem vet, kan japansk majonäs traditionen går ännu längre tillbaka, när jag läste dina länkar vidare.
http://enkoppzen.blogspot.com/2010/02/all-because-of-japanese-mayonnaise.html
vad stimulerande blog du har!
/Celina
Skicka en kommentar