Jag kollade litet om den här japanska rätten, och lite om receptet också, men fick inte info om den där gröna "rosett" liknande ingridiensen. I kina finns en liknande som är från havet, är det det som finns i Oden också? Tack, vad spännande! /Celina
Ja, man äter mycket & många olika alger & sätt att äta i kina, bland annat som grönsak man blandar med i maten,i bakelser,och som "salt godisar" som man äter på samma sätt som chipsar här i sverige, fast algerna är förstås hälsosammare (mindre fett än chipsarna).
Hur är det i Japan då? Finns det många olika alger & sätt att laga dem I Japan också? Det är bland annat något jag kommer att se fram emot här i din japanska mat blog! /Celina
5 kommentarer:
Hej!
Vet du vad de långa, smala, vita svamparna som äts i soppor och sånt heter? :)
Hej!
Jag tror att du tänker på Enoki eller Enokidake. Ibland har jag sett det på ICA.
Japanskmat:
Hej,
Jag kollade litet om den här japanska rätten, och lite om receptet också, men fick inte info om den där gröna "rosett" liknande ingridiensen. I kina finns en liknande som är från havet, är det det som finns i Oden också?
Tack, vad spännande!
/Celina
Hej Celina,
Förlåt att jag inte svarade tidigare. Ja, den där gröna rosett är alg. Äter man alg i Kina också?
Ja, man äter mycket & många olika alger & sätt att äta i kina, bland annat som grönsak man blandar med i maten,i bakelser,och som "salt godisar" som man äter på samma sätt som chipsar här i sverige, fast algerna är förstås hälsosammare (mindre fett än chipsarna).
Hur är det i Japan då? Finns det många olika alger & sätt att laga dem I Japan också? Det är bland annat något jag kommer att se fram emot här i din japanska mat blog!
/Celina
Skicka en kommentar