29 januari 2010

おでん Oden


5 kommentarer:

S sa...

Hej!
Vet du vad de långa, smala, vita svamparna som äts i soppor och sånt heter? :)

Japanskmat sa...

Hej!
Jag tror att du tänker på Enoki eller Enokidake. Ibland har jag sett det på ICA.

En Kopp Zen sa...

Japanskmat:
Hej,

Jag kollade litet om den här japanska rätten, och lite om receptet också, men fick inte info om den där gröna "rosett" liknande ingridiensen. I kina finns en liknande som är från havet, är det det som finns i Oden också?
Tack, vad spännande!
/Celina

Japanskmat sa...

Hej Celina,

Förlåt att jag inte svarade tidigare. Ja, den där gröna rosett är alg. Äter man alg i Kina också?

En Kopp Zen sa...

Ja, man äter mycket & många olika alger & sätt att äta i kina, bland annat som grönsak man blandar med i maten,i bakelser,och som "salt godisar" som man äter på samma sätt som chipsar här i sverige, fast algerna är förstås hälsosammare (mindre fett än chipsarna).

Hur är det i Japan då? Finns det många olika alger & sätt att laga dem I Japan också? Det är bland annat något jag kommer att se fram emot här i din japanska mat blog!
/Celina