29 december 2009

カステラ Castella

Castella är en japansk sockerkaka, som görs av råsocker, ägg, mjöl och sirap. Castella har funnits i Japan sedan 1600-talet då den introducerades där av portugisiska sjömän (även om den troligen förändrats sedan dess).

6 kommentarer:

En Kopp Zen sa...

Det här är intressant, portugesiskt inspirerat men japanskt. Jag precis bakade en tårta. Jag kan nog prova den här någon gång.
God fortsättning!
/Celina

Hannah sa...

Fantastisk blogg! Såg en helt del jag måste prova nån gång :D.. hehe. Jag undrar om du vet någon sida eller kan receptet på bröd med bakad potatis i du har lagt ut bild på eller vad den rätten heter? Sökt på google utan något svar och vill prova det :) Tacksam för svar :D / Hannah

Emeli sa...

Hej! Vet du något bra recept på den kakan? Tack för en bra blogg! / Emeli

Japanskmat sa...

Hej Celina! Själv har jag aldrig provat. Jag brukar alltid köpa färdigbakad.

Japanskmat sa...

Hej Hannah! Tack så mycket för din kommentar! Jag känner inte till någon sida eller något recept på bröd med bakad potatis. Det är ett bröd som finns att köpa på affär. Om det har ett särskilt namn vet jag tyvärr inte heller.

Japanskmat sa...

Hej Emeli och tack så mycket!! Som jag skrivit ovan har jag aldrig bakat castella hemma och jag har tyvärr inget recept. :-)