23 januari 2009

オムライス Omurice


Här visas omurice. Omurice är en rätt som består av ris som stekts med ketchup och oftast kött, främst kyckling och gul lök, champinjoner m.m. samt som bakats in i en omelett. Denna bild visar omurice med demi-glace sås ovanpå. På hemgjorda omurice hälls ofta ketchup ovanpå omurice, vilket förekommer även på restaurang.


Omurice är en typisk yoshoku, dvs en västerländskt inspirerad maträtt som funnits i Japan sedan Meiji-perioden i slutet av 1800-talet. Det finns olika sorters yoshokurätter.



På restauranger i Japan är det inte ovanligt att kockarna arbetar synligt för restauranggästerna. Denna restaurang, som serverar yoshoku, heter Sakurai och ligger i Tokyo.

3 kommentarer:

Katten försvann sa...

Det smakar verkligen gott!

Japanskmat sa...

Hej Katten försvann,

Finns det någonstans som serverar omrice i Sverige? Jag saknar den ibland.

Katten försvann sa...

det vet jag inte.
Jag har en japanska kompis och jag smakade den hos henne :)