09 augusti 2009

八ツ橋 Yatsuhashi


Yatsuhashi är en japansk konfekt från Kyoto. Den finns dels i en hård variant med kexliknande konsistens, dels i en mjuk variant som visas här på bilderna. Traditionellt görs den mjuka varianten av ris, socker och kanel och innehåller an. På bilden ovan visas närmast yatsuhashi med kanel. Bakom visas yatsuhashi med macha te.Otabe och Shogoin är kända tillverkare av yatsuhashi. Förpackningen ovan och bilderna nedan visar yatsuhashi från Shogoin med sesamfrösmak.
s
s

6 kommentarer:

Sakura sa...

Fin blogg du har :) Jag älskar japansk mat, speciellt ramen är min favorit. I Fukoka åt jag en rätt jag har letat efter men inte hittat; det var mjuk tofu i någon slags buljong, som jag åt i ett stånd på gatan. Kan du hjälpa mig att komma på vad det kan ha varit? Keep up the good work ;)

Celina sa...

Vad roligt att få äntligen veta de ökända japanska mat. Ska prova leta efter några japanska butiker i Göteborg nångång kanske. Vad intressant inlägg.

Japanskmat sa...

Hej Sakura,

Tack så mycket.
Vad kan det vara "mjuk tofu i någon slags buljong"...?
Vad det friterad tofu?
Det finns även många olika regionala rätter i Japan så det är lite svårt att gissa...

Sakura sa...

ja det är nog kanske svårt att veta exakt, men det var inte friterad tofu utan en stor fyrkantig hel bit mjuk tofu i en klar buljong, serverades i en liten skål. Är du japan eller svensk? Hur kommer det sig att du är så intresserad av japan?

Japanskmat sa...

Hej Celina,

Tack för kommentaren!
Hoppas att du kan hitta någon butik som säljer japansk konfekt i Göteborg.

Japanskmat sa...

Hej Sakura! Det skulle möjligen kunna vara "Yudofu" eller "Oden". Yudofu-buljong smakar dock inte mycket och man äter det ofta med t.ex. soja. Oden med tofu finns också, men det är inte helt vanligt. Annars vet jag tyvärr inte.