19 januari 2008

朝食 Choushoku


Choushoku betyder frukost, men man säger också asa-gohan.

Bilden visar ett hopplock från en frukostbuffe på ett japanskt hotell.

Från översta mitten och medsols: fisk kanroni(sjuden fisk i soja, socker och mirin), ägg, komatsuna (japanskt bladkål) och yuba(tofuskinn), riven rättika och shirasu (småfisk), sötpotatis, hijiki (svart alg) och morot, aburaage och chikuwa (görs på fisk).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dear Japan food lover!
Greetings!
Robert-Gilles Martineau from Shizuoka, Japan!
Thank you so much for visiting my blog(s)!
I understand you are Swedish. I cannot speak your language but I can read a bit.
I'm French, but speaks English, Japanese, and can read German.
Do you live in Japan?
I love your pictures!
May I link your blog onto mines?
Looking forward to regularly visiting and commnenting!
Cheers and best regards!
Robert-Gilles

Japanskmat sa...

Merci Robert-Gille!

今やスウェーデンでも至る所でお寿司が食べられるようになりましたが、ここではスウェーデンで知られていない食文化を紹介していきたいと思っています。

静岡は気候も良いし、お茶にみかん、黒はんぺんにワサビ漬け、鰻・・・と美味しいものが沢山ありますよね。

Cordialement