10 augusti 2008

どら焼き Dorayaki


Dorayaki är en japansk konfekt. Den består av två små tjocka slags "pannkakor" med an som fyllning mellan. Det finns oftast honung i degen så pannkakorna är väldigt saftiga.



Ingredienserna till Dorayaki finns att köpa i Sverige.

Dorayaki (7st)

  • ägg 2st
  • socker 70g
  • honung 1 msk
  • vetemjöl 80g
  • bakpulver ½ tsk
  • vatten 4 tsk
  • an (gärna tsubu-an)
  1. Vispa äggen i en skål tillsammans med socker och honung tills skummet blir hårt.
  2. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Häll 2 tsk vatten i degen och rör om. Vila degen ca 15 minuter.
  3. Häll ytterligare 2 tsk vatten i degen och rör om.
  4. Grädda degen i en rund, ca 8 cm i diameter, teflonstekpanna på medelhög värme. När ytan blir hålig vänder man degen.
  5. När gräddningen är klar, lägg "kakorna" på t.ex. en skärbräda med våt handduk, och låta stå, tills kakorna blir svalna.
  6. Lägg an i mitten av en kaka och lägg sedan en annan kaka över.

Inga kommentarer: