Dorayaki är en japansk konfekt. Den består av två små tjocka slags "pannkakor" med an som fyllning mellan. Det finns oftast honung i degen så pannkakorna är väldigt saftiga.
Ingredienserna till Dorayaki finns att köpa i Sverige.
Dorayaki (7st)
- ägg 2st
- socker 70g
- honung 1 msk
- vetemjöl 80g
- bakpulver ½ tsk
- vatten 4 tsk
- an (gärna tsubu-an)
- Vispa äggen i en skål tillsammans med socker och honung tills skummet blir hårt.
- Blanda i vetemjöl och bakpulver. Häll 2 tsk vatten i degen och rör om. Vila degen ca 15 minuter.
- Häll ytterligare 2 tsk vatten i degen och rör om.
- Grädda degen i en rund, ca 8 cm i diameter, teflonstekpanna på medelhög värme. När ytan blir hålig vänder man degen.
- När gräddningen är klar, lägg "kakorna" på t.ex. en skärbräda med våt handduk, och låta stå, tills kakorna blir svalna.
- Lägg an i mitten av en kaka och lägg sedan en annan kaka över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar